De creatiespiraal gebruikt in het basisonderwijs

Op 10 juni onthulde Marinus Knoope tijdens een feestelijke bijeenkomst de nieuwe naam van basisschool ’De Wensvogel’ in Dieren. De nieuwe onderwijskoers van de Wensvogel is voor een groot deel gebaseerd op het boek De Creatiespiraal: ’We gaan werken met het wensen-programma om de talenten van de kinderen te stimuleren. ’s Morgens doen we rekenen, taal en lezen, ’s middags onder meer de wensen’.
Lees het Gelderlander-artikel

Kleuters werken met creatiespiraal

’Superhelden Pikachú(Simon) en Superman(Sam) redden een vrouw uit een brandend huis, Anouk en Zenne sloten hun geliefde poezen in hun armen, Nout kon eindelijk al zijn kriebelbeestjes een volwaardige woning verschaffen, Dyon sjeesde als volkswagentje Herbie over het terrein en samen met Rosalinda woonden we de door haar gewenste prinselijke bruiloft bij.’

Lees hoe Donna Schaap kleuters met de creatiespiraal liet werken

Creatiespiraal als HANstrument

De HAN neemt de creatiespiraal in het onderwijs in gebruik als HANstrument bij studieloopbaanbegeleiding. Zo’n dertig docenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) volgden daartoe een train de trainer. Lees het artikel De creatiespiraal, toegepast binnen het onderwijs van de HAN van Ruud Kroes.

Prachtvoorbeeld: het Talenten Theater

Chantal Trigallez had vier jaar nodig om haar droom te realiseren: een Talenten Theater in Hoorn voor kinderen van acht tot achttien jaar. Op Regio22 TV laat Chantal het resultaat zien. Ze vertelt over haar creatieproces. Op 3 februari j.l. geopend: een prachtvoorbeeld van een vrouw die de weg van wens naar werkelijkheid heeft bewandeld!
Bekijk de uitzending

Musical van wens naar werkelijkheid

DE DVD IS GEREED (14,95) en kan worden besteld bij Chantal Trigallez. Stuur een email naar c.trigallez@kpnmail.nl en ontvang bericht van de te volgen werkwijze.

Geïnspireerd door het boek de Creatiespiraal van Marinus Knoope speelde het Hoornse TalentenTheater op 10 juli voor meer dan 1500 ontroerde toeschouwers twee maal de voorstelling: de weg van wens naar werkelijkheid. Maar liefst 180 leerlingen van deze school en een handvol volwassen acteurs speelden, zongen en dansten onder professionele begeleiding van het Talententheater Noord-Holland over de vraag hoe je hartenwens werkelijkheid wordt en welke invloed je daar zelf op hebt. Elk mens heeft een unieke eigen hartenwens, misschien zelfs wel meer dan één, behalve het meisje Filo, die zegt dat ze geen wensen heeft, hooguit wil weten hoe wensen uitkomen. Professor Ritselbeek heeft er een boek over geschreven: ‘In 12 stappen naar je wens’ en legt ’t haar haarfijn uit. Ook Engel Gabriëlla komt een kijkje nemen, want is het vervullen van wensen toevallig ook geen engelenwerk? Zal Filo de antwoorden op haar vragen vinden? En heeft ze echt geen eigen hartenwens? Zullen professor Ritselbeek en Engel Gabriëlla er uit komen wie nou werkelijk de wensen vervult? Dat was genieten van een sprankelende, energieke, hartverwarmende voorstelling die geen mens onberoerd liet en één ieder aan het denken zette over zijn eigen hartenwensen…