In het najaar start er een training

In het najaar 2013 gaat er een nieuwe Training van start, die begint met een voor iedereen toegankelijke basis-training op drie vrijdagen. Aansluitend volgen er voor de professionals vijf vrijdagen. De Train de Trainer leidt op tot gecertificeerd creatiecoach en wordt volledig verzorgd door Marinus Knoope. Interesse? Meer informatie en/of aanmelden

De creatiespiraal gebruikt in het basisonderwijs

Op 10 juni onthulde Marinus Knoope tijdens een feestelijke bijeenkomst de nieuwe naam van basisschool ’De Wensvogel’ in Dieren. De nieuwe onderwijskoers van de Wensvogel is voor een groot deel gebaseerd op het boek De Creatiespiraal: ’We gaan werken met het wensen-programma om de talenten van de kinderen te stimuleren. ’s Morgens doen we rekenen, taal en lezen, ’s middags onder meer de wensen’.
Lees het Gelderlander-artikel

Prachtvoorbeeld: het Talenten Theater

Chantal Trigallez had vier jaar nodig om haar droom te realiseren: een Talenten Theater in Hoorn voor kinderen van acht tot achttien jaar. Op Regio22 TV laat Chantal het resultaat zien. Ze vertelt over haar creatieproces. Op 3 februari j.l. geopend: een prachtvoorbeeld van een vrouw die de weg van wens naar werkelijkheid heeft bewandeld!
Bekijk de uitzending

Rotterdamse politiek gebruikt creatiespiraal

Rotterdams Politiek Talent 2009 Jan Markerink schrijft op de PVDA Rotterdam blog: "Een paar dagen later woonde ik een lezing bij van Marinus Knoope, de ontdekker van de Creatiespiraal. Hij beschrijft in zijn gelijknamige boek De Creatiespiraal het volgende: ’Wensen en verlangens van mensen zijn een voorbode van hetgeen ze later kunnen realiseren. ’Laten we daar dus maar eens wat mee gaan doen.
Lees het hele artikel ’Ter land, ter zee en in de lucht

van der Laan: Creatiespiraal geeft de richting aan

’De creatiespiraal staat symbool voor de nieuwe corporaties’, vindt minister Van der Laan, `het geeft de richting aan die we opmoeten.’ Hij kreeg het boek `De creatiespiraal’ van Marinus Knoope uitgereikt tijdens zijn wijkbezoek op maandag 30 november 2009 aan de Rotterdamse aandachtswijken Oud Zuid en Vreewijk.
Lees het hele nieuwsbericht van het ministerie van VROM.
Bekijk de video van het bezoek.

Jeroen Smit noemt creatiespiraal in Volkskrant

Afgelopen zaterdag vertelde ZZP’er Jeroen Smit ’Ik heb het hoogst bereikbare behaald’ in de Volkskrant over de vrijheid die zijn ontslag uit een vaste baan hem bracht: "Ieder mens is iets. Alleen, je moet erachter zien te komen wat je dan bent. Marinus Knoope legt dat in De Creatiespiraal heel goed uit. Het is tragisch als je denkt dat je een perenboom bent en appels gaat maken."

Lees ’Jeroen Smit: vrijheid!’ (met downloadable Volkskrantartikel -pdf-)

In AD: Een Tom Tom voor emoties

Twee pagina’s interview door Yoekie Nagel met Marinus Knoope: ’Emoties zijn een soort wekkers. Ze maken een kracht in ons wakker. Dan ga je de wekker toch niet uitzetten en doen of er niets aan de hand is. Zonde van die emoties! Bezorgdheid helpt om je te focussen op wat er moet gebeuren. Dan ga je niet naar het bos om oei, oei, oei te roepen, dan ga je naar je vader toe om hem te verzorgen!’ Op 14 november gepubliceerd in het AD.
Lees het gehele interview

Kleuters werken met creatiespiraal

’Superhelden Pikachú(Simon) en Superman(Sam) redden een vrouw uit een brandend huis, Anouk en Zenne sloten hun geliefde poezen in hun armen, Nout kon eindelijk al zijn kriebelbeestjes een volwaardige woning verschaffen, Dyon sjeesde als volkswagentje Herbie over het terrein en samen met Rosalinda woonden we de door haar gewenste prinselijke bruiloft bij.’

Lees hoe Donna Schaap kleuters met de creatiespiraal liet werken

Radio-interview Tendens, radio Gelderland

Op 4 oktober was Marinus Knoope opnieuw te beluisteren op radio Gelderland. Voor zijn programma Tendens interviewde Rinus van Warven hem over zijn nieuwe boek ’De Ontknooping’ dat deze maand verschijnt.

Beluister opnieuw

Marinus Knoope als ontdekker van de hemel

Frank van der Mijn interviewde Marinus Knoope voor de september-editie van het Tijdschrijft voor Coaching. In ’De Da Vinci code voor het creatieproces’ vertelt Marinus over de ontdekking van Het Creatie Emotie Navigatie Systeem.

Lees het gehele artikel

Social empowerment met de creatiespiraal

De Oleanderbuurt in Rotterdam wil de creatiespiraal inzetten om kansarme jongeren een betere toekomst te geven: ’Door kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met de creatiespiraal voorkomen we dat mogelijk identiteitsleegte ontstaat. Kinderen hebben van nature een open, onderzoekende en positieve houding. De wereld ligt nog voor ze open. De creatiespiraal is een waardevol handvat om zonder belemmeringen te onderzoeken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.’ Het voorstel Oleander bloeit is ingediend als beste idee van Nederland voor De uitdaging 2009.

Creatiespiraal op LinkedIn

Maurice van Rooyen beheert een LinkedIn groep rondom de creatiespiraal. Inmiddels bijna 400 leden. Wil jij meepraten over de creatiespiraal en/of op de hoogte blijven van activiteiten en het laatste nieuws?
Meld je aan!

Op een dag kies je voor jezelf

Afgelopen zaterdag publiceerde het AD een uitgebreid interview met Marinus Knoope over de huidige economische crisis: ’Dit is een tijd van spanning en avontuur. Er zijn nu dingen mogelijk die nooit zouden gebeuren als alle vaste patronen niet waren doorbroken. Door lang veilig te werken bij dezelfde baas vergeten we wat ook alweer onze passie was, terwijl iedereen daarmee geboren werd.’

Download het artikel (pdf)