Nieuws

Vooruit! kijken door terugblikken

Ontroerend en verbindend, zo verliep het op 23 juni 2019 op het event 'De Knoop gaat Los'.

Twee knoopjes los ~ terugblik van Inge

Het stokje is overgedragen: een nieuwe generatie ontknoopt. Op 23 juni 2019 namen we afscheid van het openbare optreden van mijn broer, Marinus Knoope. Vol eerbied vertelden mensen hem wat zijn trainingen en boeken - de Creatiespiraal en de Ontknooping - voor hen betekend hebben. Velen spraken over de opheldering, bemoediging, inspiratie en ... lees verderop de website van Inge Knoope

Dankwoord van Rien

Allerliefste mensen, 

Van harte wil ik jullie allemaal bedanken voor jullie aanwezigheid op 23 juni 2019 in het veerhuis in Varik. Tevens een heel groot compliment voor de organisatie van deze bijzondere bijeenkomst. Het was voor mij een onvergetelijke en ontroerende dag.

Ik heb ontzettend genoten van jullie blijken van liefde en waardering: het hartverwarmende ontvangst, de liefdevolle toespraken, het gezamenlijke zingen van mijn lievelingschansons

het mooie overgangsritueel met fakkel en vuur, de muzikale omlijsting en nog veel meer. Te veel om allemaal op te noemen.
Om afscheid van jullie te nemen was voor mij een heel droevig moment. Het liefst had ik nog heel lang met jullie samen in deze feestelijke sfeer van verbondenheid willen vertoeven op deze mooie zomerse dag.

Het ga jullie goed!
Heel veel liefs en hopelijk tot ziens! Jullie zijn altijd welkom bij mij in Nijmegen.
Rien

De portretfilm van Marinus die première kreeg

Wij zijn dit-ben-ik.nu. Mensen portretteren in film brengt ons samen. Vanuit onze afzonderlijke expertise zijn we samen uit op 'inblinken', dat is  hét werkwoord dat bij ons past. Schitteren: opvallen door jezelf te durven zijn en van daaruit je eigen initiatief te kunnen nemen in samenwerking.

Verlangen naar een volwassen samenleving

De samenleving bestaat uit talloze soorten van relaties tussen mensen. Aan de hand van de metafoor van de appelboom, zoals Marinus Knoope die in de Creatiespiraal introduceert, legt Inge Knoope kort en bondig uit, welke type relaties je in de werkelijkheid kunt onderscheiden. In de oorspronkelijke versie van de Creatiespiraal is er nog geen sprake van de processen 'Ontknoopen' en 'Netwerken', zoals die later in het tweede boek van Marinus Knoope, wel zullen verschijnen. Het betreft hier twee nieuw ontdekte emotie-paradoxen. Deze video bevat een beknopte en verhelderende uitleg over hoe je die twee emotie paradoxen kunt begrijpen als twee verschillende soorten van 'WIJ'.