Nieuws

Weet je welkom op zondag 23 juni 2019 in het Veerhuis te Varik.

Terwijl vijftien jaar daarvóór de Creatiespiraal in alle stilte geconcipieerd was, vierden we op 31 oktober 2009 het geboortefeest van De Ontknooping. Wat geboren werd, groeide op aan de hand van zijn geestelijk vader, Marinus Knoope. Het ging de wereld in en raakte het hart van menigeen. Onder andere dat van jou! Marinus doet nu een serieuze stap achteruit. Wij, die om hem heen staan (of hebben gestaan) voelen de leegte van het midden. En die leegte willen we in alle eerbied laten bestaan, om te transformeren naar een gedeeld midden, een schaal: een vorm waarin we kunnen dragen wat blijft.

Jou willen we vragen om dit overgangsmoment bij te wonen, als dat op de een of andere manier relevant voor je is. Of je nu het werk van Marinus al jaren kent, of je nu jouw dank wilt betuigen, of afscheid wilt nemen, of helemaal anders: als het werk nog maar een recentelijke ontdekking van je is, en je er nog een ruime toekomst mee voor ogen hebt... dat maakt voor ons allemaal geen verschil. Als het jou aanspreekt dan ben je van harte welkom!

Netwerken is mensen aan je binden en mensen loslaten, toenadering zoeken en afstand bewaren, hechten en onthechten. Een mooi spel dat de moed vraagt om je innerlijke aandrang niet alleen bewust te voelen, maar die vervolgens ook te volgen. Marinus Knoope

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep mensen die ieder op een eigen manier dicht bij Marinus staan. We willen met elkaar en met jou een open kring vormen van mensen die met de Creatiespiraal en de Ontknooping werken, op wat voor manier dan ook. In alle vrijheid, op eigen initiatief en toch ook in onderlinge verbinding. Wij zouden die verbinding graag op deze middag willen bekrachtigen. Zonder het installeren van een bestuur en zonder dat het 'iets' hoeft te worden. Maar eenvoudiger: een netwerk van mensen die elkaar ontmoeten, ondersteunen en van elkaar leren. Om de kennis levend te houden en samen een community of Practice te vormen rondom hetgeen we delen.
De Creatiespiraal wil namelijk, zoals elk jong beloftevol wezen, op enig moment onvermijdelijk op eigen benen staan, los van zijn geestelijk vader komen, de weg kwijt raken en - een tikkeltje wijzer en meer volgroeid - weer thuis kunnen komen bij zichzelf. En daar speel jij een rol in. Jij bent uitgenodigd om deze stap van afscheid en inwijding bij te wonen en met ons samen te beleven.

Inge Knoope – Dimphy Noordermeer – Jan Vermeulen – Ilona Walraven - HP van Elten – Andrea Geurts.

.